2013. május 23., csütörtök

Gyöngyszemek


2013. május 23-án került sor a
Pávakörök, Népdalkörök, Népi Hangszeres Együttesek és Szólisták III. Országos találkozójára
amelyet a Nyugdíjasklubok és az Idősek "Életet az Éveknek" Országos szövetsége szervezett a budapesti Láng Művelődési Központban.


Több mint 500 személy fordult meg csak előadóként a nap folyamán.
Idén a a tápiószőlősi Barátság Nyugdíjas Klub énekkara is megmérettetett és az 51 műsorszámból az összesen 5 darab Kiváló Minősítés egyik boldog tulajdonosaként térhetett haza, áldozatukkal és bátorságukkal, eredményükkel öregbítve Tápiószőlős hírnevét.


Az énekkarból összesen 9 énekes tudott megjelenni, hiszen az otthoni hétköznapi teendők, egyesek egészségügyi állapota már nem teszi lehetővé a nagyobb távolságra való "kiszállást".


A kilenc "pacsirta" viszont szépen, csengő hangon állt helyt a színpadon a nagy nézőközönség előtt.
A zsűri tagjai közül, a szervező egyesületek vezetői örömmel és büszkeséggel üdvözölték a csapatot, őket idézve "mint az egyik legrégebbi, aktív, példás megjelenésű és előadást nyújtó" énekkart!


Ezen jelzők, dicséretek és elismerő oklevél mellett nem szabad elfelejteni azon énekkari tagokat, akik már nincsenek köztünk.


Hála illeti az elődömet.
Köszönet a még mindig aktív tagoknak, különösen a "pót nagymamámnak", aki ma kivételesen a 90. életéve és gyenge egészségi állapota miatt csak lelkileg lehetett velünk.
Örömmel és csendes de aktív munkával készül a csoport a következő fellépésekre.
(Az eseményen készült fotókért köszönet Antalné Galaczi Pádár klubtársnak!)


BJ