2011. január 21., péntek

Magyar Kultúra Napja Tápiószecsőn a Halesz Tánc Egyesület fellépésével

Országszerte ezen a hétvégén ünneplik a Magyar Kultúra Napját. Vannak akik a szó szoros értelmében ünnepelnek, vannak akik szolgálatot teljesítenek. Így történt ez a tápiószőlősi Halesz Tánc Egyesülettel is, ma, január 21-én, pénteken.

Virtuális interjú következik egy valós csoport taggal, megtörtént eseményt követően:

- Miért ép Tápiószecsőn "ünnepeltétek" a Magyar Kultúra Napját?

Való igaz, falun kívül is ünnepelt ma a Halesz Tánc Egyesület, de nem csak szolgálva ünnepeltettünk, hanem kicsit ténylegesen ünnepeltünk is. Páran részt vettünk a 10 órától kezdődő Festménykiállításon, a tápiószőlősi Faluházban, majd a felkérésnek eleget téve Tápiószecsőre igyekeztünk, utána pedig egy finom ebéd mellett közösen tényleg ünnepeltünk.

- A táncosok nem tartanak télen pihenőt?
Ezzel most megfogtál, mert igaz, hogy 2010 december 3-án úgy jöttünk össze, megtartjuk évzáró összejövetelünket és a közeljövőben kis pihenőre "vonulunk"!
Ezzel szemben, három napig bírtuk, eleget tettünk egy tápiószelei "sürgős" meghívásnak: felléptünk az ottani Idősek Karácsonyán.
"No de majd januárban pihenünk"!
Ez sem jött össze, hál' Istennek! Már az első héten "ismételtünk". Nem véletlen: a Magyar Kultúra Napja
alkalmából a tápiószecsői Helyőrségi Klub meghívott, mutassuk be az operett-csokrot.
Bevalljuk, a legfrisebb tánccsokor, de ez is áll a legközelebb szívünkhöz. Változatos, színes, dinamikus, ráadásul Hungarikum!

- Hogy fogadtak titeket a nézők, milyen volt a különleges közönség előtt fellépni?

Ennyi egyenruhás (aktív, nyugalmazott katonák) előtt fellépni nem volt izgalommentes, de a közönség lelkes tapsa oldotta a bennünk meghúzódó feszültséget.
Felcsendültek az ismert operett-tételek: Shimmy, Ringó vállú, Jajj mama, Szép város Kolozsvár, Gyere te Niemand, Cintányéros cudar világ, A bugaci határon, Délibábos Hortobágyon. És ezennel vége is lett volna, hacsak nincs egy "meglepetés" darab is.
A Honvéd banda megszólalásakor a közönség katonás, de büszke lelkesedéssel követett, ritmusra tapsolt.
Jól éreztük magunkat, a szervezők jövőre is várnak.


- Milyen terveitek vannak 2011 első félévére?
Mint kiderült, igazából nem tartottunk téli szünetet, így kicsit lazábbra vesszük a tavaszi próbákat, de nem sokáig. Tervezünk a tavaszi jótékonysági bálokon is fellépni, és igyekszünk a további külsős felkéréseken való szereplések mellett új produkciót is kidolgozni.

- Megtudhatunk valamit arról, milyen műfaj felé kacsintotok idén?
Valószínű néptánc kategóriában fogunk újabb műsor-csokrot összeállítani, de felújítjuk kicsit az eddigi repertoárunkat is. És természetesen, próbálunk, próbálunk, fellépünk :)

Béres József

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése