2011. március 22., kedd

HATE SIKER!

Megmérettettünk! Mégpedig a HALESZ TÁNC EGYESÜLET, múlt vasárnap a VI. Ki mit tud?-on Nagykátán!
Mit jelent ez egy még formálódó csoport életében? Szavak nincsenek! Lázban ég a csapat, büszkék vagyunk, hogy szőlősiek vagyunk, mosolygós arcokkal futunk össze, utolsó megmaradt energiánkkal készülünk a március 27-i Gálaműsorra, melyre mindenkit szeretettel várunk. Helyszín ismét Nagykáta, Bartók Béla Művelődési Otthon, du.15:00.
Még kapkodunk a szavakkal, nehezen lehet kifejezni azt az örömet, amit éreztünk mindannyian.
Három műsorszámmal neveztünk. Mindhármat pozitívan, objektív kritikákkal illette a zsűri, végül pedig a Mágnás Miska című operett egyik dalával, a "Cintányéros cudar világgal" várnak vissza bennünket a korábban említett gálára. Miért pont ezzel? Mert itt éneklünk, táncolunk is. Mondanom sem kell, mindenki örömmel fogadta ezt a döntést, mert így a tánccsoport többsége ismét a színpadon.
De következzenek a zsűri értékelései, azok mindent elmondanak:

HALESZ Tánc Egyesület: Kálmán Imre - Ördöglovas Palotás értékelés
Nagyon jó kezdés volt, méltóképpen sikerült a mai napot elkezdeni ezzel a műsorral. Gyönyörű a ruha, gyönyörű a megjelenés. Picit, nagyobb bátorságot, életkedvet, vidámságot és felszabadultságot szeretnék látni minden arcon. Látom, hogy nagyon-nagyon jó kis csapat vagytok, nagyon jól együtt dolgoztok, csak egy kicsit bátrabban, felszabadultabban! Minden jön magától, a lépések már ott vannak, abban biztos vagyok. Nagyon tetszettek az egyszerű lépések az elején, és nagyon szépen ki voltak munkálva. Ami feldobta ezt az egyszerű lépésekkel, hogy térváltás volt, a nagyon sok mozgás, amit folyamatosan láttunk itt a műsorszám alatt. A közepén jött egy váltás, egy pergősebb rész, és azzal a hangulatot nagyon sikerült felvinnie, feldobnia. Nagyon szép a ruha, azt már korábban említettem. Még próbáljunk odafigyelni a tartásra: nagyon nehéz úgy tartani magunkat, ahogy nem szoktuk, de ez a ruha annyira igényli. Sokan voltak, akik próbálták, de a végén már nem úgy jött össze, amikor jobban kellett koncentrálni. Annyi, hogy lapocka hátrahúz, ál felemel, és a mosoly az arcon, és minden tökéletes. Köszönöm szépen.
Zsűrielnök:
Ez egy gyönyörűségesen szép, nemes tánc, minden részletében úgy éreztem, hogy megkaptuk, amire számíthattunk. Nagyon szépek voltak az együtt mozgások, még a karok lendítése is egy irányba, egy szögbe alakult, úgyhogy én elbűvölten néztem, nagyon szép volt.



HALESZ Tánc Egyesület: Zerkovitz Béla - Csókos asszony "Gyere te Nímand" értékelés
Zsűrielnök:
Mindannyian nagyon örülhetünk, hogy ez az együttes megjelent itt a nagykátai Ki Mit tud-on. Fantasztikus volt a humornak ez a szintje. Humor humor hátán, és nem éreztem túlzásnak. Minden játékosság, ami megtörtént benne, helyénvaló volt. És mellette két remek hangot is hallottunk. Az egy kicsit játékos volt, csúfolódás is volt benne. A fiatalember hangja pedig egy  gyönyörű öblös, bariton, és nagyon jól is használta. Nagyon gratulálok az énekléshez, és a humorhoz legfőképpen nagyon gratulálok. Én ezt Töröcsik Maritól hallottam ez legutóbb, jól emlékszem réá? És nekem dejavu élményem volt, szeretnék gratulálni, nagyon-nagyon jó volt.

A mai kor egy kicsit mellőzte az operettet, mondjuk meg őszintén. Aki az operettet szereti, úgyan úgy, mint a magyar nóta kedvelőit, nem azt mondom, hogy lenézték, de hogy egy kicsit háttérbe szorították. Én annak örülök, hogy erre mertetek vállalkozni, és tényleg gratulálok hozzá. A merészséghez, és mindahhoz, amit az előbb elmondott a kolléganő.
Tulajdonképpen itt mutatkozik meg a ki mit tudnak a valódi célja, és valódi értelme: Tápiószőlősön összeáll néhány anyuka, egy óvodai jótékonysági gála miatt, és ez sül ki belőle! Nekem hihetetlen, komolyan mondom!
A másik meg, amit Margó néni is mondott: amikor én ezt először megláttam, illetve elkezdték, attól féltem, hogy itt egy nagyon komoly túlzásokba átment produkciót fogok látni. Tehát nagyon el lehet menni a bohockodás és a túlzott izléstelenség felé, de ez nagyon jó volt, fantasztikus volt! Gratulálok!

HALESZ Tánc Egyesület: Gábor Andor - Mágnás Miska "Cintányéros cudar világ" értékelés
Azzal kezdeném, hogy a kiállás és a megjelenés annyira egyöntetű és annyira szép, hogy szemet gyönyörködtető, és tényleg nem tudtuk levenni a szemünket a csapatról. A másik, amit már megjegyeztem ma este egyszer, hogy nagyrabecsülésemet tudom kifejezni az irányban, hogy mertek olyan műfajhoz nyúlni, ami szinte országszerte már leíródott. Jól ismerem Tápiószőlőst, vannak ott barátaim, tanárkollégák, akiket jól ismerek, és nagyon örülök, hogy két pedagógus vette ezt szárnyai alá, mert biztos vagyok benne, hogy ez a műfaj élni fog tovább is. De csak akkor, ha éltetik, tehát, ha továbbra is csináljátok, ha szabad így mondanom, mint kollégáknak. Csináljátok tovább is, mert - egyébként gratulálok külön a fiúknak, mert őket mindig nehezebb beszervezni! A mozgásuk is egy kicsit nehézkesebb, mint a hölgyeké, és ezt mi nagyon jó szívvel látjuk és vesszük. Gratulálunk nektek még egyszer!
Nem tudom megállni, hogy egy mondatot, kettőt, hármat ne fűzzek hozzá. Nagyon szerencsés hely ez a Tápiószőlős. Egyszerűen nem is találom a szavakat a meglepetéstől, hogy hirtelenjében egy ilyen csoda kerekedett ott. Ha belegondolok, hogy a Duna Televízión évente nézzük az Operett Gálát, és a sok kivénhedt bonviván, aki nem tudja felemelni a partnernőjét és énekel, és médianyilvánosságot kap, és itt van egy fiatalember, aki ezen a szinten énekel!  És egy tanácsot is szeretnék adni a hölgy énekesnek, hogy szüksége lenne egy magáénénektanárra, mert az éneklésben a nagyon magas hangok és a könnyedén kiékelhető torokhangok között úgynevezett regiszterváltások vannak, mely egy énektanár segítségével nagyon könnyen kiküszöbölhető. Biztos érezte, hogy másként képzi a hangokat fent és lent. Ezt nagyon könnyen meg lehet oldani, ha egy szakmai segítséget igénybe vesz. Nagyon nagy szeretettel gratulálok!
Csodálatosak! A csizmák meg különösen, a piros csizma :)

Megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a tánccsoport nevében minden helybéli, rokon, családtag bátorítását, kitartását, támogatását. Köszönet azon elöljáróknak, személyeknek akik anyagiakkal is támogatták az elmúlt években végzett munkánkat. Most érik be a gyümölcse a sok befektetett munkának, időnek.
Bátorítunk mindenkit, aki fontosnak, értékesnek tartja az egyesület létét, munkáját támogasson legalább szóval, bátorítással. Munka, család, egyéb elfoglaltság mellett sokszor a békés szó is jól jön!

Tisztelettel meghívunk minden kedves HALESZ Tánc Egyesület rajongót, kísérjenek el minket a március 27-i "Ki mit tud" Gálaműsorra!

A következő képet pedig fogadja mindenki szeretettel a tánccsoport ajándékaként:
BJ
ui- elkészült az első felvétel-feldolgozás is. Katt ide!

8 megjegyzés:

  1. Először is szívből gratulálok még egyszer!
    Ha bátorítás kell, tőlem mindig megkapjátok, ha segítség kell, tőlem azt is mindig megkapjátok, ha csak egy baráti jó szóra van szükségetek, én akkor is ott leszek!

    VálaszTörlés
  2. Szívből gratulálok!
    Puszi Mindenkinek!
    Irénke

    VálaszTörlés
  3. Gratulalok, sok sikert tovabra is!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés