2012. március 29., csütörtök

Megújulás előtt - Húsvéti játszóház

Kedves olvasó!


2012 tavasza már tagadhatatlanul itt van: erről tanúskodik a napközbeni napsütéses, kellemes hőmérsékletű órák sokasága, a természet felébredése, a madarak csicsergése.
A március, a három "főfelelős" meghozta a várva várt meleget, és közben megemlékeztünk egy a múltunkkal kapcsolatos fontos eseményről is. 2012.04.01-én, vasárnap du. 16:00-ás kezdéssel mozgóképes összeállítást láthatnak a Tápió TV nézői az óvodai, valamint a községi 1848-as emlékünnepségekről.
A hét, az új évszak egyik fontos eseményére térek át, amely szorosan összekapcsolódik mindannyiunk lelki életével is felekezeti hovatartozás nélkül: a most következő vasárnap Virágvasárnapot, Jézus ünnepélyes bevonulását Jeruzsálembe ünnepli a keresztény egyházak sora. A keleti egyház a saját naptáruk szerint idén egy héttel később kapcsolódik ehhez az ünnephez.
Igen, kedves olvasó, kopogtat a húsvét! Az az ünnep, amely a lelki-testi megújulásról, az áldozatvállalásról, a kitartásról, a hitről, a "vízből és Szentlélekből" való újjászületésről szól (János 3, 1-21).
Keresztény és nemzeti múltunk tele van számos jelképpel, hagyománnyal, amelyek a húsvét titkát, örömét hivatottak bemutatni, erősíteni, felfedni számunkra.
Nekünk, felnőtteknek nagy szerepünk van eme jelképtárakat helyesen átadni a jövő nemzedéke számára, ezért nagy tisztelettel várunk mindenkit 2012.04.01-én a tápiószőlősi Faluházba, ahol a HALESZ Tánc Egyesület szervezésében húsvéti játszóház tartatik a falu apraja számára!
Minden részlet az alábbi képre kattintva megtalálható!


És a felkészülés még nem ér véget :)
BJ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése