2011. december 4., vasárnap

Alsós diákok sikere

Gyerekkori technika órák termékei jutnak eszembe: tanítónk megadta a következő óra témáját, otthon összegyűjtöttük az udvaron, garázsban, padláson fellelhető alapanyagokat és izgatottan alkottunk a következő órán. Volt, amikor nem bírtam ki a tanóra napját és otthon esténként a garázsban készítettem elő az alapokat.

A személyes emlék újból felelevenedik, amikor a szőlősi iskola harmadikos diákjainak sikeréről hallok.
Betlehemi jászolkiállításra neveztek, melynek eredményhirdetése tegnap, december 2-án történt meg, a ceglédi Városházán.

"Az én betlehemi jászolom" címet viselő pályázat lassan hagyományosnak mondható Cegléden, az ötlet egy óvodapedagógustól származik.


A kiállított jászol-kompozíciók különféle technikákkal készültek, többségük csuhé felhasználásával. Ezen alapanyaggal dolgoztak a szőlősi iskola diákjai is, akik csoportos, alsó tagozatos kategóriában első helyezést értek el a versenyző másik öt pályaművel szemben.

A sikerélmény nagy úgy a gyerekek, mind szüleik, mind Tápiószőlős számára.
A versenyművek a mai nap Budapesten lesznek megtekinthetőek. A Cifra Palota nevű főleg gyerekeknek szóló eseménysorozaton ma Cegléd mutatkozik be a Művészetek Palotájában.
A részletes program itt tekinthető meg!

Így készült a nyertes pályamű:








További képek a kiállításról:











BJ

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok,ezek gyönyörüek,türelem,és türelem kell hozzá,no meg sok sok szeretet!..

    VálaszTörlés
  2. A pedagógusi munka egy életre szóló hivatás! Ha ezt megérzik a gyerekek, akkor nyitott az út a kölcsönös sikerhez!!!

    VálaszTörlés