2011. május 5., csütörtök

Egy sikertörténet közepén túl

Kistérségünkben tevékenykedik a Gerje Alkotókör. Tagjai amatőr, képzett, ismert alkotókból áll. Céljuk a kistérség érzékenységének megteremtése a képzőművészet iránt.
Hogy ez mennyire sikerült?
Nézzük csak: amikor híre lett, hogy a 2011-es vándorkiállításuk Tápiószőlősre is eljön, megszületett ez a blog. Azért, hogy a mai világhálós korszakban eljuthasson minden korosztály felé, többek közt a fiatalokhoz is a nagy hír, falunkban újjászületés alatt a kulturális élet. Így lett virtuális és valós a Kultúra Tápiószőlősön!
A kora tavaszi helybéli siker után vándorolni kezdett a tárlat. Járt már a szomszédos Újszilváson és több másik helyszínen is.

Az elmúlt hétvégén, azaz április 30-án immáron kilencedik helyszínként tartottak ünnepélyes megnyitót Nyársapáton a Szarka kúriában.

Lévén „elő majális”, nagyon szép számú közönséget vonzott magához az egyszerű, de emelkedett hangulatú tárlatnyitó ünnepély.

Tóth Tibor rajztanár, önkormányzati képviselő elismerő, bátorító szavai messze felülmúltak minden elvárást. Bajor Imre, a baráti kör vezetője elmondása szerint is az eddigi „sorozat” legsikeresebb megnyitójának mondható.

Személy szerint különösen büszke voltam, amikor felismertem a tárlat helyszínén, a kúria főbejáratánál elsőként a szőlősi Szegedi Gergő fotószerű pipacsos festményét. Az udvar távoli pontjáról reklámozott már „minket”.

És hab a tortán, hogy az alkotók köre folyamatosan bővül, azóta is: a szőlősi megnyitó után újszilvási alkotó is belépett a csapatba, legutóbb pedig második szőlősi alkotóként Péter Szidónia „reklámozza” Tápiószőlőst egy iparművészeti alkotással.

BJ

2 megjegyzés:

  1. Ezúton szeretném megdicsérni a Péter Szidónia,"gyöngyremekeit"!Isteniek!fantasztikus ügyesség,fantázia..és nem utolsósorban türelem,és tehetség .kell hozzá,...gyönyörü munkák!gratulálok!nekem ..negyedennyi türelmem sincs...MÁR!..

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük a megjegyzést, továbbítom!

    VálaszTörlés